Donanımsal konulardaki yazılarınızFirmware,Driver ve Uygulamalar, Donanım, Sorunları ve Çözümleri, MultiMedia (Çokluortam), Acil Servis, Bilgisayar Ansiklopedisi, Genel Elektronik
Bilim adamları, CD ve DVD'lerin data kapasitelerini 9 kat artırmanın yolu bulundu.
Kuzey Japonya'daki Tohoku Üniversitesi'ndeki bilim adamları CD ve DVD'lerin data kapasitelerini 9 kat artırmanın yolunu buldular. İddialara göre bu sonuca DVD'nin yüzeyindeki normalde düz olan "pit"lerin V şeklinde tasarlanmasıyla ulaşıldı. Araştırmacılara göre V şeklindeki "pit"ler DVD'lerin kapasitelerinin 42GB'a kadar yükselmesini sağlıyor. Fakat bu teknoloji beraberinde iki problem getiriyor. Ne yazık ki bu süper diskleri günümüzde kullanılan CD/DVD sürücülerin okuması mümkün değil. Ayrıca bu teknoloji Blu-Ray disklere de uygulanamıyor.
__________________ |^^^^^^^^^^^^^^^^^\ ||\ |__AKTUEL.GEN.TR_| ||´""|""\___ | ________________ l | |__|__|___|) (@!)!(@)"""""*****|(@) (@)****|(@) ben daha iyisini yapana kadar en iyisi BU
Aktuel olun Aktuel'li olun
Dikkat Telif Hakkları Kanununa Muhalefet Eden Yazı Ve Konular Yasaktır
bilği aktarımı için harici diskler daha kullanışlı en azından kapasite büyük oluyor ve istediğiniz bilğiyi silebiliyorsunuz geçen hafta 250 gb harici harddisk aldım ve çok memmunum
__________________ |^^^^^^^^^^^^^^^^^\ ||\ |__AKTUEL.GEN.TR_| ||´""|""\___ | ________________ l | |__|__|___|) (@!)!(@)"""""*****|(@) (@)****|(@) ben daha iyisini yapana kadar en iyisi BU
Aktuel olun Aktuel'li olun
Dikkat Telif Hakkları Kanununa Muhalefet Eden Yazı Ve Konular Yasaktır