4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Vatandaş TPE'yi Paten Enstitüsü sanıyor

mbiterge
16-06-2008, 10:32 AM
Vatandaş TPE'yi Paten Enstitüsü sanıyor

15 Haziran 2008Türk Patent Enstitüsü (TPE), gerçekleştireceği “müşteri memnuniyeti” anketiyle kamuoyunda kurumun bilinirlik derecesini ölçecek. Zira, vatandaş TPE'yi “paten” enstitüsü olarak biliyor.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk Patent Enstitüsü, kurum ve çalışmalarının kamuoyu tarafından ne derece bilindiğini saptamak amacıyla bir anket gerçekleştirecek.
Bu yılın son çeyreğinde yapılacak anket, Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin kişiye uygulanacak. Anketle TPE'nin kamuoyunda ne derece bilindiği, vatandaşların kurumun çalışmaları hakkındaki bilgi düzeyleri ile kurum müşterilerinin aldıkları hizmetten memnuniyet dereceleri öğrenilmeye çalışılacak.
Anket, lise mezunu ve üzeri eğitim alan vatandaşlar arasında yapılacak. TPE, anketi yapacak firmayı ihaleyle belirleyecek. Anket görüşmeleri katılımcılarla yüz yüze, telefonla ve internet aracılığıyla gerçekleştirilecek.

VATANDAŞ, “PATEN ENSTİTÜSÜ” DİYOR

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre TPE'nin, daha önce 2004 ile 2005 yıllarında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Konya genelinde yaklaşık 800 kişiyle yüz yüze görüşmeler şeklinde gerçekleştirdiği aynı anketten dikkat çekici sonuçlar çıkmıştı.
Bu sonuçlardan en ilgincini ise vatandaşların Türk Patent Enstitüsünü “paten” enstitüsü olarak bildiğinin ortaya çıkması oluşturmuştu.
Anketlerden çıkan diğer ilginç sonuçlar arasında yine TPE'nin kamuoyunda bilinirlik düzeyinin yok denecek derecede düşük çıkmasının yanı sıra, müşterilerinin kurumun tekel oluşturması ile işlemlerinin çok pahalı olmasından yakınmalarının saptanması yer almıştı.
Kurum, bu sonuçları dikkate alarak, TPE'nin ve çalışmalarının kamuoyunda bilinirlik düzeyini yükseltmek için bir dizi tanıtım çalışması başlattı. Bu çerçevede TPE, çeşitli toplantı ve seminer düzenlemenin yanı sıra yurt içi ve yurt dışı fuarlarla da her kesimden insana ulaşmayı hedefliyor.
TPE, ayrıca bu yılın son çeyreğinde gerçekleştireceği müşteri memnuniyeti anketiyle 2004 ile 2005 yılında yapılan anketleri karşılaştırarak, önceki yıllara göre bilinirlik konusunda kat ettikleri yolu ölçmeye çalışacak. Enstitü, daha önce yaptığı anketleri Dünya Bankası kredisiyle gerçekleştirirken, bu yıl yapacağı anketin maliyetini kendi bütçesinden karşılayacak.

-500 ÖĞRETMENE PATENT EĞİTİMİ-

Bu arada TPE, kamuoyunda fikri ve sınai mülkiyet bilincinin oluşturulması amacına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulu ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim çalışmalarına da hız verdi.
TPE, bu doğrultuda ilköğretim 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri için müfredat programına alınan teknoloji ve tasarım dersini veren öğretmenleri eğitmek amacıyla iki günlük seminer düzenledi. Patent ve tasarım ağırlıklı gerçekleştirilecek seminer, 19-20 Haziran tarihleri arasında TPE'de yapılacak. Seminere Ankara genelinde yaklaşık 500 öğretmen katılacak.
Kurum daha önce Erzurum, Mersin ve Yalova'da da benzer seminerlere katkı sağlamıştı. Bu seminerlerde de yaklaşık 1000 öğretmene eğitim verilmişti.

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0