4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Son sınıf öğrencilerinin protestosu mezuniyet törenine damga vurdu

inadina
14-05-2008, 05:05 PM
http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2008/05/14/fft17_mf42711.Jpeg

CNN TÜRK

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bugün gerçekleşen mezuniyet törenine son sınıf öğrencilerinin protestosu damgasını vurdu.

Fakültenin dönem birincisi Ümit Yaşar Sinan, törende yaptığı konuşma sırasında staj dönemlerinde yaşadıklarını paylaştı ve bu dönemlerde kendilerine gereken önemin verilmediğini söyledi.

"Uygulamalı eğitim dönemlerinde hizmetçi gibi kullanıldıklarını" söyleyen Sinan'a tüm mezunlar ayağa kalkıp alkışlarla destek verdi.

Tıp fakültelerinde 6 yıllık eğitim alan doktor adayları eğitimlerinin son yılında "intörn" adı verilen uygulamalı eğitime tabi tutuluyor.

Eğitim hastanelerinde görev yapan öğrenciler bu eğitimin ardından pratisyen hekim olmaya hak kazanıyor.

SARI_GÜL
14-05-2008, 05:30 PM
Paylaşımın için teşekkürler inadina :)

tugdem
22-05-2008, 01:21 AM
Paylaşımın için teşekkürler inadina :):):):):)
emeğine sağlık.....

Angora
22-05-2008, 10:50 AM
bravo,cesurca dile getirmiş sorunu

Chucky
22-05-2008, 01:21 PM
intörn = intern : .) stajerlik kadar kötü bişi yok ya d: çay götürmekten bıkıyor bazen insan .) oyüzden hersene farkli yerde yapmaktansa aynı yerde yatıp çay getirmemekte fayda var :D

N@L@N
23-05-2008, 07:45 PM
Tüm mesaj yazan arkadaşların dikkatine:Teşekkürünüz konu içeriğine mi paylaşıma mı..

"Uygulamalı eğitim dönemlerinde hizmetçi gibi kullanıldıklarını" söyleyen Sinan'a tüm mezunlar ayağa kalkıp alkışlarla destek verdi.

şimdi burada konuyu açalım ;bu öğrenciler intern döneminde kendilerine hizmetiçi gibi kullanıldıklarına mı protesto ediyorlar,ee o zaman pess..ne olacaktı.. konu insan sağlığı değil mi..6.sınıfta açık kalp ameliyatımı yapacaklardı..pek çok insanın yanlışbulgu,yanlış tedavi,yanlış,teşhis kurbanı olduğunu buralarda paylaşmadıkmı,duymuyormuyuz,okumuyormuyuz,..

örnek benim oğlum:burnu kanıyor diye lösemi teşhisi kondu..aylarca kendimize gelemedik hastane hastane dolaştık
yanliş röntgen filmi çekildi diye kalp büyümesi teşhisi kondu günlerec kapı kapı dolaştık...
maddi manevi yıkıldık..şimdi arkadaşlar daha diploma almadan protestoya başladı..neden erken "jeep"lere binmek için mi

teşekkürüm emek verip konuyu paylaşan inadina yadır

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0