4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Hale Soygazi ve Tarık Akan'a Onur Ödülü

mbiterge
07-05-2008, 09:45 AM
Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında, Hale Soygazi ve Tarık Akan'a ''onur ödülü'' verildi.

Anadolu Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında, sanatçılar Hale Soygazi ve Tarık Akan'a ''onur ödülü'' verildi.

A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, A.Ü. Yunus Emre Yerleşkesi Sinema Anadolu'da düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, uygarlık yolunun bilim, kültür ve sanattan geçtiğini belirterek, A.Ü.'nün, bilimin, sanat ve kültürle birlikte gelişip yaygınlaşmasına hizmet etmeyi görev edindiğini söyledi.

Bu festivali gerçekleştirmenin, A.Ü.'ye ve kente gurur verdiğini ifade eden Sürmeli, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin gurur duyduğu Hale Soygazi ve Tarık Akan'ı ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca ülkemizin değerli sanatçılarını ve yurtdışından sanatçıları da burada görmekten mutluyuz. Gelecekteki hedefimiz, Uluslararası Eskişehir Film Festivali'ni daha farklı boyutlara taşıyarak, festivalimizin, genç sinemacıların eserlerini gösterebileceği, uluslararası platformda kabul görmüş bir film festivali olmasını sağlamaktır. Üniversitemizin, gerekli sorumlulukları üstlenip bu hedefi gerçekleştireceğine inancım tamdır. Festival Koordinatörü Prof. Dr. Gülseren Güçhan'ı, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazlı Bayram'ı ve festival ekibini içtenlikle kutluyorum.''

Konuşmanın ardından Hale Soygazi ve Tarık Akan'a ''Onur Ödülü'', ''Hollywood Filmlerinde Entellektüel Kimliklerin Temsili'' makalesiyle Hüseyin Köse'ye ''En İyi Sinema Makalesi'' ödülü, ''Kadına Melodram Yakışır-Türk Melodram Sinemasında Kadın İmgeleri'' adlı kitabın yazarı Hasan Akbulut'a ''En İyi Sinema Kitabı'' ödülü, ''Hayatım Sinema'' adlı programın sunucuları Defne Alphan ve Muammer Brav'a ''Televizyon'da Yayınlanan En İyi Sinema Programı'' ödülü, yapımcı Arif Keskiner'e ve sinema yazarı Sevin Okyay'a ''Sinemaya Emek'' ödülü verildi.

Tarık Akan, törende yaptığı konuşmada, sinemada çalışanların yaşamlarının mücadele içinde geçtiğini belirterek, aldığı ödülden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hale Soygazi de sinemada 30 yılı aşkın bir süre çalıştığını belirterek, Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde aldığı ödülün kendisi için çok önemli olduğunu bildirdi.

Törene, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, sinema sanatçısı Fadik Sevin Atasoy ve davetliler katıldı.

Daha sonra etkinlik, yönetmenliğini Aleksandr Sokurov'un yaptığı Rus yapımı ''Aleksandra'' adlı filmin gösterimiyle sürdü.

inadina
08-05-2008, 03:28 AM
isabetli bir karar..

Red-Kit
08-05-2008, 08:06 AM
bence tarık akan bun haketmedi ödülü aldığu konuşmadan sonra gerizekalı serseri..islamiyete karşi savaş açmış sizin gibi geri zekalılar yüzünden ne geliyorsa geliyor..acab ölüncede islamiyete karşı savaş açacakmı toprağ verirken hocaya ihtiyacı olmayacakmı...çok konuştum kusura bakmayın..

inadina
08-05-2008, 07:31 PM
bence tarık akan bun haketmedi ödülü aldığu konuşmadan sonra gerizekalı serseri..islamiyete karşi savaş açmış sizin gibi geri zekalılar yüzünden ne geliyorsa geliyor..acab ölüncede islamiyete karşı savaş açacakmı toprağ verirken hocaya ihtiyacı olmayacakmı...çok konuştum kusura bakmayın..

konu sanat red-kit kendisine sanat alaninda odul verilmis, dusunce alaninda degil..
herkesin dini kendinedir..elestirmek ne sana duser ne bana ne ona..

inadina
08-05-2008, 07:44 PM
Fikrine saygi duyuyorum #!N@TÇI_KıZ# (http://www.4umturk.net/forum/members/6351.html)

#!N@TÇI_KıZ#
08-05-2008, 08:06 PM
konu sanat red-kit kendisine sanat alaninda odul verilmis, dusunce alaninda degil..
herkesin dini kendinedir..elestirmek ne sana duser ne bana ne ona..Herkesin kendi düşüncesi evet öyle Herkesin dini kendine fakat ödül aldığı zaman sanatını icra etsin..dini ile savaş açmasın..
bunlarda söylediği sözler

Tarık Akan ise şeriatçı eğilimlere karşı çıkılması çağrısı yaparak şöyle dedi: "Bugüne kadar Kadir arkadaşımla ben, dincilere faşistlere karşı, ülkenin adam gibi idare edilmesi için mücadelemizi verdik. Ama artık yaşlandık. Gelin hep beraber dinci, şeriatçı basına ve televizyonlara hayır diyelim ve çalışmayalım."Perinçek Tarık Akan'ın abisiymiş!
İP lideri Perinçek'in tutuklanmasına öyle isimlerden tepki geldi ki Perinçek'in ne de çok seveni varmış diyesimiz geldi...İşte destek veren isimler...

İşte Aydınlık dergisine konuşan bazı kişilerin Ergenekon'a verdiği tepki...

Tarık Akan (Sanatçı)

Doğu ağabey doğru söylüyor, hedefte ordu var

Türkiye'nin en önemli üç isminin bu soruşturmanın içine sokulmasının nedenleri çok açık. Bu üç ismin, bir çetenin içinde bulunabileceğini insan mantığı kabul etmiyor. Bu, ABD emperyalizminin baskılarının neticesidir. Bu kişiler aylarca yıllarca hapishanelerde kalabilir ama olan ülkemize oluyor. Doğu ağabey gözaltına alındıktan sonra çok açıkça söyledi, bütün bunların altında ordu hedef alınıyor. Türkiye'de ayakları üzerinde duran tek bir sistem var o da ordu. Bu ordunun nasıl yıkılacağının hesapları yapılıyor. "Hedefte ordu var" tespitini İlhan Ağabey de yapıyor. Üç ağabeyimi de canı gönülden kutluyorum.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz (İlahiyatçı-Yazar)

Ermeni meselesindeki mücadelesinin yanıtı bu mu?

Türkiye son derece tehlikeli bir sürece girdi. Türkiye kutuplaşıyor. Sonunda rejim büyük yaralar alabilir. Ortada çok büyük bir haksızlık var. İlgililer yokken Aydınlık'ın bürosuna girilmiş. Büroda şunlar bulundu deniliyor. Belki oraya bir torba da eroin koydunuz, suçluyorsunuz. Vatandaşlarımız buna tepki gösterecektir. Sayın Perinçek Tekirdağ'da teröristlerin olduğu yere, F tipine gönderilmiş. Bir siyasi partinin Genel Başkanı, yıllarca memlekete hizmet etmiş birisi nasıl olur da hücrelere atılır! Ortada bir iddianame bile yokken bir siyasi partinin genel başkanını F tipine gönderiyorsunuz. Hukuk yok mu oldu? Türkiye Cumhuriyeti devletine ne oldu? Benim doğu Perinçek'le bir yakınlığım yok. Ama ermeni meselesi için Berlin'e, İsviçre'ye gittim. Bu kişinin verdiği mücadeleyi Türkiye'de ikinci kişi vermemiştir. Bu zatın verdiği mücadeleye yanıt bu mudur? Biz kimse için imtiyaz istemiyoruz, hukuka uyulmasını istiyoruz.

http://www.samanyoluhaber.com/images/resim/fotogaleri.jpg (http://fotogaleri.samanyoluhaber.com/galeri/672)

Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Altemur Kılıç

AKP tabutuna çivi çaktı

Başbakan kapatılma olayından dolayı kuyruğuna basılmış kedi gibi koşuşuyor. Herkese kızgın, ne yapacağını, nereye çatacağını bilemiyor. Ergenekon başından beri bir hukuk rezaletidir. Aylardan beri tutuklu olanlar yargıç önüne çıkarılmıyor, insanlar töhmet altında bırakılıyorlar. AKP hükümeti kendi tabutuna çivi çakmış oldu. Hükümetin sonu hayır değildir.

Metin Özkan (Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi)

Benim büromda da krokiler var

25 yıldır bu işi yapıyorum, medyanın hiç bu kadar korkak, ispiyoncu, körükçü olduğunu görmedim. Meslektaşım bile demek istemediğim bazı kişiler basının temel görevi olan halkı bilgilendirmek yerine bir takım odaklara hizmet eder hale geldiler. Hükümetin yarattığı bu süreçte kendi medyası da oluştu. Veli Küçük'ün asker kıyafetli fotoğraflarını gazetelere basarak TSK'yı karalıyorlar. Zaman zaman bize de haber yapmamız için bir takım dosyalar gelir. Bu dosyalarda krokiler de oluyor. Benim büromda da krokiler var. Benim bürom arandığında bu krokiler nedeniyle ben de mi suçlu olacağım? Bunların tutar hiçbir tarafı yok. Birileri kasıtlı olarak yargıyı da TSK'yı da yıpratmaya çalışıyor. Bazı isimler de bu süreçte gazetecilik değil tetikçilik yapıyor.

Banu Avar (Gazeteci-Yazar)

"Ağzını açanı içeri alırım" operasyonu

Burnuma 12 Mart, 12 Eylül kokusu geliyor. Bir takım belgelere göre, bir takım dış istihbarat teşkilatlarının listelerine göre harekete geçilir ve aydınlar içeri atılır. Aydınları bu şekilde evlerinden alıp götürmek sadece korku yayma operasyonu olarak nitelendirilir. Zaten uzun süredir yapılan psikolojik harp harekatına şimdi bu korku yayma ekleniyor. Yani "kesinlikle konuşmayın, ağzını açanı alırım içeri" demektir bu. şimdi buna karşı toplumdaki tüm kitle örgütleri demokratik tepkilerini acilen göstermelidirler. Basın da artık elimizde değil biliyorsunuz, yabancı güçlerin elinde. bunun millete nasıl anlatılması gerekir, halka nasıl doğru ifade edilmelidir düşünülmelidir.
samanyoluhaber

Bu insanımı savunuyorsunuz bize..biz kimsenin sanatı ile değil nede yaptığı işlerle ile değerlendiririrz.Nerde yaşıyoruzki kime savaş açıyorsun..unutmasınki o ödülü Türk halkı verdi almasınına bilir..

Atatürkçü geçinenlere tokat gibi cevap - 4umTurk (http://www.4umturk.net/forum/mustafa-kemal-ataturk/76675-ataturkcu-gecinenlere-tokat-gibi-cevap.html)

lütfen bu linke 1 dakika zaman ayırınız...

inadina
08-05-2008, 08:33 PM
inatla herkesin dini kendinedir diyorum...

siyasi kisiligini sorgulamiyoruz burada kisilerin...dogu perincek abisi olabilir siyasi kisiliginden dolayi....bu beni hic ilgilendirmiyor...ben kisinin sanatina bakarak yorum yazdim...kendisine onur odulu laik gorulduyse yillardir yaptigi sanatidir...fikirleri degildir diyorum..

ve kendisi asiri dinci ve seriat karsi..neden bu kadar tepki gordum anliyamadim...?

bir konuyu ele almadan gecemiyecegim..benim bir yakinim suudi arabistanda gorev icabi bulunuyor...ve kendisinin anlattiklarini dinleyince kulaklarima inanamadim...her cuma gunu cuma namazindan sonra meydanda kafa , kol bacak kesiyorlarmis...ve bunun adina seriat deniliyor..bunu neden anlattim..; Tarik Akan gibi niceleri bunu gorebilior ve buna simdiden dur demek icin ugrasiyorlar...bence vurgulamak istedigi buydu..kendisi su an sitemizde yok o yuzden onun adina cok fazla birsey yazamiyacagim...ama su bir gercek ki seriat beni de korkutuyor..neyse konu basligi bu degildi yorumlar bu tarafa dogru surukledi beni...

sanatindan dolayi hem hale hanimi hem tarik beyi kutluyorum ben...turk sinemasi onlara cok sey borcu...

TAME®
08-05-2008, 08:44 PM
inatla herkesin dini kendinedir diyorum...

siyasi kisiligini sorgulamiyoruz burada kisilerin...dogu perincek abisi olabilir siyasi kisiliginden dolayi....bu beni hic ilgilendirmiyor...ben kisinin sanatina bakarak yorum yazdim...kendisine onur odulu laik gorulduyse yillardir yaptigi sanatidir...fikirleri degildir diyorum..

ve kendisi asiri dinci ve seriat karsi..neden bu kadar tepki gordum anliyamadim...?

bir konuyu ele almadan gecemiyecegim..benim bir yakinim suudi arabistanda gorev icabi bulunuyor...ve kendisinin anlattiklarini dinleyince kulaklarima inanamadim...her cuma gunu cuma namazindan sonra meydanda kafa , kol bacak kesiyorlarmis...ve bunun adina seriat deniliyor..bunu neden anlattim..; Tarik Akan gibi niceleri bunu gorebilior ve buna simdiden dur demek icin ugrasiyorlar...bence vurgulamak istedigi buydu..kendisi su an sitemizde yok o yuzden onun adina cok fazla birsey yazamiyacagim...ama su bir gercek ki seriat beni de korkutuyor..neyse konu basligi bu degildi yorumlar bu tarafa dogru surukledi beni...

sanatindan dolayi hem hale hanimi hem tarik beyi kutluyorum ben...turk sinemasi onlara cok sey borcu...
çok komik gülmekten yerlere yatacağım cumadan çıkınca herkesin kol bacağını kesiyorlarmışş lütfen yakın akrabana söyle atarken biraz az atsın.neden yakın akraba kimse dokunmuyor..halen bunları anlatabiliyor yaşıyor demektir ben kol bacak kesilen yerde çalışırmıyım...birincisi herkes herhalde bacaksız gezerdi..hele suudi arabistanda hiç olmayacak birşey zaten kendileri amerikaya hizmet ederler..

Sanatı icra edenler örnek alınması gereken insanlardır..biz herkesi seviyoruz...inadına senide seviyoruz aramıza hoşgeldin...herkesin fikri yargılamak maksıdımız değil sadece doğruyu ortaya çıkarmak..takıldığımız sen değil tarık akan;)

inadina
08-05-2008, 08:57 PM
yapmis oldugum turk dil bilgisi imla kurali icin ozur dilerim TAME® tamamen benim yanlis ifadem oldu..herkesi derken ne demek istedigimi anlayacaginizi dusunerek yazdim...tabiki yoldan gecen herkesi degil sevgili arkadasim...suc islemis olanlari kastettim ben.

sucun cezasini yasa verir...ama yasa yoksa ortada o zaman kol bacak kesilir..

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0