4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Olmak Yada Olmamak(tobe Or Not Tobe)

DENİZ GÜLDİKEN
13-08-2007, 01:11 AM
Olmak yada olmamak işte bütün mesele bu demiş William Shakespare.Sizce hayat olmak yada olmamak mıdır.Kendi Hayat sahnenizde,başrolmüsünüz yoksa bir figüranmı?Unttuğunuz zamanlarda nerdesiniz kimsiniz orda ne arıyorsunuz sorularınının tekslerini kaybettiğinizde size kim suflörlük yapıyor?Hayatın size biçtiği kostümlerin hangisini giydiniz hangisini sevdiniz hangileri dar geldi?Rolleriniz yada rolünüz ne,niçin burdasınız,belli bir amacınız varmı,yolculuğunuz nereye,sizin oyununuzun adı ne?Hancı ve yolcu mu,Uzun ince bir yol mu,Rolü yada rolleri siz mi seçtiniz yoksa elinize tutuşturup hadi bakalım sen abla sen kardeşi sen abiyi,sen ablayı mı oyna zorunlusun mu dediler.Haydi arkadaşlar,Sahne sizin bu kez başroldesiniz oyununuzun adı ne yönetmen kim,yada yeni bir oyun mu yazdınız gelecek bahara bekliyorum.Herkes kendi başrolünde........

N@L@N
13-08-2007, 09:48 AM
hayatım roman tadında bir film benimkisi, senaryo aşamasındayım,cast hazır, gelecek bahara paylaşacağım...

özgeylani
13-08-2007, 02:18 PM
Eğer yaşantımızda KADER e inanıyorsak o zaman yaşantımız zaten kurgulanmış demektir. Bize düşende bu yolda denilene, biçilene uygun rollerimizi oynamak olacak.
Muhalefet açısından demiyorum. Ancak TOBE değilde TO BE olmalı bence. Saygılarımla...

N@L@N
13-08-2007, 02:32 PM
sevgili özgeylani,neden paylaşımlarınızda "muhalefet" sözcüğünü bu kadar sık kullanıyorsunuz,herkesin aynı düşüncede olması mümkün ve olası değil,fikirlerinizde hürsünüz, muhatabınızı incitmediği sürece açıklamalarınızı istediğiniz gibi yapabilirsiniz,ayrıca demokrasiyi buraya taşımayacaksak tek düze,statikocu bir forum oluruz,buda kimseye bir şey kazandırmaz,paylaşımlarınızda sitem hissediyorum,rahat ve güvenle,samimi paylaşımlarınızı bekliyorum,ayrıca eleştirel düşünmeye de saygılıyız,uygunsa uygun,değilse uygun değil der tartışırız.kırgınlıkları uzatmayın,farklılıklarda tartışma olur....

Rounin
14-08-2007, 12:44 AM
Olmak yada olmamak ikiside felsefi açıdan aynı yola çıkar bence eğer sen yoksan senin özünde yoktur yani sana benzeyen şeylerin yok olması anlamına da gelir buda senin karşıtını var yapar ama olmak fiili ne kadar seni andırıyorsa senin zıttını yani olmayan şeyin karşılığı da olmamak fiilini özünde taşıyor. .Bu da senini yeniden olan yapar .Kısacası ya varsındır yada yok ikisi birden olamazsın tabiki zamanın bir anında var olan şey bi zaman da yok olabilir .Zaten bu dizelerde birşeyin varlığını yada yokluğunu değil kahramanın kendini toplumda var yada yok hissetmesinin sorgusudur. Yazarın anlattığı kahramanın duygusal çatışmasını irdelersek, mantıksal yani sosyalitik bakışla insan sağduyu yani toplumsal düşünceye ne kadar yakınsa o kadar vardır ne kadar uzaksa o kadar yoktur .Ama bazı insanlar var oluşu ironik bir söylem gibi farklı olmaya bağlıyabilir ama bu eylemin de içten içe sebebi var olmak yani sosyal sağ duyunun farkına varmak sınırlarını belirlemek adına yapılan bir hareket olduğunu göstermekten ötede birşey değildir.Bunun sorgulamasını yapma düşüncesinde olan insan önce bulunduğu toplumu gerçekten istiyormu bunun düşünsel olarak tartmalı ve eğer o topluma ayitken mutluysa ve de doğru yerdeyse onu gerçek anlamda var yapan şeyin o toplumun sağ duyusuna yani toplumsal düşünceye daha yakın düşünmeye kendisini iterse varlık yokluk ironisinden kurtulur hatta bir nehirdeki su damlası gibi kendisini sıradan ve doğal hisseder . Temelde hikayelerde anlatılan kahramanlar da bu ironiyle ortaya çıkarlar ,yaptıkları da yasal değildir veya var oluş iteminin dışınmdaki olgularla biçimlenir ve sıradışı bir hal alır .Kahramanın ise sorguladığı topluma aiyitmiyim yoksa değilmiyim Ayitse neden mutlu değil veya neden mutlu Topluma ayit değilse o zaman ne yapmalı yüzünü topluma mı dönmeli yoksa başka bir yol seçip başka bir yaşammı seçmeli.Ama temel davranış ve düşüncelerimizin evrenini belirleyen olgu bireysel isteklerimizle toplumsal sağ duyu arasındaki uçurumlardır.Bu uçurum ne kadar derinse sizde okadar kendinizi sıradanlıktan uzak mutsuz ve ne yazikki kahraman yada kahraman adayı olarak görürsünüz . İnsan var oluşunu bu şekilde anlamlandırır onu var eden özüne uygun bir toplumda o toplumun sağ duyusunun merkezinde olan bir kimlik bulursa inanın en mutlu olan insan olur ve sıradanlığın keyfini çıkartır.Örneğin Rock müzik dinleyen bir insan o topluluğun içinde sıradan ve mutludur ama salt katı kurallı bir toplulukta giyiniş biçimi vesaç şekliyle dikkat çeker ve bu olay kendini ironik olarak ya kahraman ya da tam tersi kötü adam kimliğine sokma eylimine sürüklenir ama kendi topluluğunda sıradan ve mutludur aynı şey tam tersi içinde geçerli ve asıl önemli olansa kahramanlar aslında olmak istedikleri için değil olmak zorunda oldukları için kahramandır. verilmek istenen aslında bu gibi görünüyor

DENİZ GÜLDİKEN
14-08-2007, 11:27 AM
Çok iyiydin Wolf ben bu perdeyi ayakta alkışlarım,tebrikler

HAZAMİ
14-08-2007, 11:13 PM
:4um28::4um28:Benim hayatımın burasına kadar olan kısmı fena sayılmaz,annemi ve babamı ben seçmedim hazır paketteydi süpriz olmadı,ben seçseydim yine aynı kişiler olsun derdim.Orta oyunculuk meddahlık yada karagözlük yapamıyacağım,biraz okul müsameresi gibi olacak ama bu günlük kısa bir tirad geçeceğim.ve PERDEEE!:4um28::4um28::4um28:BAYANLAR BAYLAR,MERDİVENDEN KAYANLAR,KÜÇÜK GÖSTERİME HOŞGELDİNİZ!!:4um28::4um28::4um28:DÜNYA OBİÇİM,HAYAT O BİÇİM,DUYDUMKİ,SENDE O BİÇİM OLMUŞSUN.bİÇİM O BİÇİM.BANA GELMEZ BU BİÇİM,EEEEYVALLAHH BİRİÇİM...................SAHNEDEYİM,BAĞIRMAK SAYILMASIN YAZILARIM,AKUSTİK YAPIYORUM,YÖNETİME SEVGİLERİMLE.yarın başka bir tirad bulur gelirim

MAVERİK
15-08-2007, 01:37 AM
Benim anamnez traji/komik.mitolojik çağlarda Allahın gücüne gitmesin her şey tanrı deniyormuş ya,sanki mitoloji günümüze geldi hack yapıyor,paraya tapınanlar mı ararsın güce mü,şöhret için kendini iki paralık edeni mi.Müsadenizle af buyrun ben zamanda bir yolculuk yapıp İlyada veOdisey in yazıldığı dönemde Zeusa sesleneceğim.eğer;eğer SENİN GİBİ GÖKYÜZÜNE UZANABİLSEYDİM;CANINA OKURDUM ŞU FELEĞİN CANINA.BİRDÜNYA KURARDIM GÖNLÜMCE ,YEPYENİ,VE DERDİMKİ:EEEEYY İNSANOĞLUUU,DİLE BENDEN NE DİLERSEN...!HAZANLA AYNI FİKİRDEYİM,YÖNETİM UMARIM BUNU BAĞIRMAK OLARAK SAYMAZ:4um1629:

DENİZ GÜLDİKEN
15-08-2007, 10:54 AM
Dünde saklı yarınlar dan yola çıkmışsın,güzel.Düne gidip bu günün sorununa çözüm önerin ilginçti,yinede çok büyük harf kullanmayın yanlış anlaşılabilirsiniz,üst açıklama ve alt açıklama için ayrıca teşekkürler

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0