4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Sevmek Bir Sanat mıdır?

mbiterge
01-08-2007, 09:49 AM
Sevmek Bir Sanat mıdır? Sanat,bilgi ve çaba gerektirir
Sevmek,emek vermektir.
Sevmek, sanattır...mıdır?

Sevmekle ilgili birçok önerme oluşturulabilir tabiki..Ben sanat mıdır sorusuna bir cevap aramak istiyorum.
Sanat mıdır yoksa tamamen rastlantılara kalmış tatlı bir duygu mudur?
Sevgi insan hayatında bana göre olmazsa olmaz koşullarından biridir...Peki nedir sevgi?Sevmekten çok sevilmek mi önemlidir?
Sanırım çoğu insan için önemli olan ikincisi yani sevilmektir...Kendini sevdirmek için çoğu insan ne çok yollara başvurur...
Aslında çoğu insanın kendini sevdirmek için başvurduğu yollar hemen hemen aynıdır..Hoş davranışlar edinmek,ilgi çekici konuşmak,başarılı olmak,güç ve para sahibi olmak vs..
Peki neden insan kendini sevdirmeye çalışır?Sevme'nin daha kolay olduğunu düşündükleri için mi?
Düşünceler geldikçe ben de kendi düşüncelerimi söylemek isterim...
Cümlelerimi Paracelcus'dan bir alıntı ile bitirmek istiyorum...
Hiçbir şey bilmeyen hiçbir şeyi sevmez.Hiçbir şey yapamayan,hiçbir şeyden anlamaz.Hiçbir şeyden anlamayan insan değersizdir.Oysa anlayan hem sever,hem her şeye karşı duyarlı olur,hem de görür...Bir şeyde ne kadar çok bilgi varsa,o kadar büyük sevgi vardır...Bütün meyvaların çileklerle aynı anda olgunlaştığını sanan kişi,üzümleri hiç tanımıyor demektir.

MAVERİK
02-08-2007, 02:24 AM
sanat kısmını sana bırakıyorum ama zor zanaat söyliyim,

özgeylani
08-08-2007, 01:00 AM
Hem de sanatların en zoru.
Önce onu düşünmek, sonra ona ulaşmak için kendine yol aramak, sonra yol için rota çizmek, sonra belirlediğin rotada hızını belirlemek, sonra yolda kurallara uymak, sonra hedefe ulaşıldığında durma noktasıyla vurma noktası arasında ki o ince çizgiyi aşmadan kavuşmak...
Kolay mıymış bu sanatla uğraşmak.? bakalım..
Ama sanatkarda sanatkarmış ha..
Selamlar

noname
08-08-2007, 01:21 AM
tamamen sanat olduğunu düşünüyorum

sanatını icra eden sanatçılar bütün dengeleri yerine oturtup ortaya güzel birşeyler çıkarmak isterler sevgide aynı şeydir benim için sevmenin ve sevilmenin bütün dengelerini yerine oturtup güzel bir ilişki (sevgili, eş, anne-baba, kardeş, arkadaş ........... vs..... vs.... bunların hepsi için geçerli) ortaya komaya çalışırlar

DENİZ GÜLDİKEN
08-08-2007, 12:48 PM
Zor zanaattır,hatır için çiğ tavuk aman işte suşi bile yedim ama tabak süslü olursa gözümü bi kapatıp denicem.NONAME SENİ ÇOK SEVİYORUM

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0