4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Rönesans ressamı Rafael'in bir tablosu 47 milyon YTL'ye satıldı

mbiterge
25-07-2007, 05:29 PM
Rönesans döneminin en ünlü ressamlarından Rafael'in bir portresi, rekor bir fiyatla yaklaşık 47 milyon YTL'ye satıldı.Ünlü müzayede evi Christie's yaptığı açıklamada, Rafael'in yaptığı Lorenzo de Medici'nin portresini, adı açıklanmayan özel bir koleksiyoncunun satın alındığını belirtti.

Portreyi satan ünlü koleksiyonculardan ve galeri sahibi Ira Spanierman, eseri 1968'de sadece 325 dolara satın almış ve sadece 3 yıl sonra portrenin Rafael tarafından yapıldığı kesinlik kazanmıştı.

Lorenzo de Medici, 14. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar Floransa'yı yöneten ünlü Medici ailesindendi ve 1513'den öldüğü 1519'a kadar kenti yönetmişti.

Asıl adı Raffaello Sanzio olan ve “prenslerin ressamı” olarak adlandırılan Rafael, 1483'de Urbino'da doğdu.11 yaşında yetim kalan Rafael, 1504'de Floransa'ya göçetti, 4 yıl yaşadığı Floransa'da dönemin büyük ustaları Leonardo da Vinci ve Michelangelo'dan etkilendi.

Rafael, o kadar yetenekli bir ressamdı ki, Papa 2. Julius 1508'de kendisini Roma'ya çağırdı ve o tarihten sonra 1520'de ölene kadar Roma'da yaşadı.

RÖNESANS RESSAMI RAFAEL'İN BİR TABLOSU 37,3 MİLYON DOLARA SATILDI

Rönesans döneminin en ünlü ressamlarından Rafael'in bir portresi, rekor bir fiyatla, 18.5 milyon pounda (37,3 milyon dolar) satıldı.

Ünlü müzayede evi Christie's yaptığı açıklamada, Rafael'in yaptığı Lorenzo de Medici'nin portresini, adı açıklanmayan özel bir koleksiyoncunun satın alındığını belirtti.

Portreyi satan ünlü koleksiyonculardan ve galeri sahibi Ira Spanierman, eseri 1968'de sadece 325 dolara satın almış ve sadece 3 yıl sonra portrenin Rafael tarafından yapıldığı kesinlik kazanmıştı.

Lorenzo de Medici, 14. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar Floransa'yı yöneten ünlü Medici ailesindendi ve 1513'den öldüğü 1519'a kadar kenti yönetmişti.

Asıl adı Raffaello Sanzio olan ve “prenslerin ressamı” olarak adlandırılan Rafael, 1483'de Urbino'da doğdu.11 yaşında yetim kalan Rafael, 1504'de Floransa'ya göçetti, 4 yıl yaşadığı Floransa'da dönemin büyük ustaları Leonardo da Vinci ve Michelangelo'dan etkilendi.

Rafael, o kadar yetenekli bir ressamdı ki, Papa 2. Julius 1508'de kendisini Roma'ya çağırdı ve o tarihten sonra 1520'de ölene kadar Roma'da yaşadı.

DENİZ GÜLDİKEN
25-07-2007, 06:02 PM
Bizde de bu yıl rekor satış "Devrim Erbil'"de.Helal olsun ama hakediyor,üzüldüğüm fiyatı yükselten tualin biçimi oluşu,oysa dış biçim yalnızca bir ölçüt. Bu sanatçı aynı zamanda akademik kariyerde bir profesör,en verimli en üretken çağında,belli bir çizgisi var.Yokluğunda, bir tablosundan, anında onun elinden çıktığı gözü kapalı söylenebilecek,modern kendine has, bir üslubu var.Daha çok kazansınlar istiyorum hepsininde,çünkü yüreklerini emeklerini,düşlerini ortaya koyuyorlar.Ve herşeyden önemlisi,Rolla May'in bahsettiği "yaratma

sedrich
26-07-2007, 06:21 PM
Rolla May 'in yaratma cesartini Denizin tehditi sonucu okudum,iyiki tehdit edilmişim,cahil cesaretim ortadan kalktı.Resimde olsun heykelde olsun,birşeyleri öğrendikçe o ilk etaptaki hür irade uçuşuyor,bazen bilmeseydim daha kolay resim yapardım diyorum kendi kendime.Deniz ya çok fenasın,Devrim Erbilin resmine Nuri İyem tablosu dur dememe izin verdin,herkes dalga geçiyor benle,alay konusu oldu.Rafaello konusunda birşey söyleyeceğim,bunu denizden öğrendiğimi hemen baştan söyleyeyim,yanlışsa domatesleri denize atın.Çekilen bir röntgende yaptığı yağlı boya kadın portresinde,kadının serçe parmağındaki yüzüğü gizlediği üstünü tekrar boyadığı ortaya çıkmış.O dönemde bu bir işaretmiş ve kadının iffetini korumak adına yaptığı sanılmaktaymış.

DENİZ GÜLDİKEN
27-07-2007, 02:14 AM
Sedrich Donatelloyla donu tellileri ayırt ettiğin gün olay finito dur güzelim...

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0