Arkadaşlar her ne kadar yerli mp3 bölümünde dosya bulunmasada kullanıcı arkadaşlarımız link verebiliyor.Dolayısıyla halen tam yasal bir zemine oturmuş olmasa da vicdanen herkes kendini sorgulaması gerekiyor.
Dolayısıyla bu konuyu sizlerin oylamasına sunuyorum.
yerli full mp3 bölümünü kapatalım mı?
Not:Şarkı sözleri, sampleler, yerli müzik haberleri vb. bölümler kalacaktır.
Yorumlarınızıda yazabilirsiniz. RAYNE 31-05-2006, 05:27 PM Ben mi vicdansızım diye dusundum bir an :D
olaya şöyle bakıyorum ewet gün içinde bir sürü sarkı indiriyoruz dinliyoruz vs.. bunları kaçını almak için para veririz_? kaçi peş para eder_? ben sevdiğim kişi ve gurupların albumlerini zaten gidip alıyorum.. ama bir müzik shop a gidipte hiç dinlemediğim veya bilmediğim bir album almam ki.. bence internet uzerınden paylaşılan muzıkler sadece Baltalama görevi görmüyor aynı zmanda reklamda yapıyor.. Ewet piyasaya tvlere vb. noktalarda avaz avaz bağıran bir kaç sanatçı adı altında bay-bayan ları görüyorum... çok saçma internet kullanıcısının yüzde 90 ı zaten onların albumlerını indirmiyor ki!.. internet müzik paylaşımlarının bkz yüzde 60 mışı tüm dunyada daha çok undergrand tarzlar arasında gercekleşiyor..
Bu yüzden tanıtım amaçlı vb. amaçlı müzik paylaşımı dewam etmeli... Artı bandrole tabi olmayan şarkıların linklerine müsade edilebilir zaten.ama bandrole tabi olanları (başka siteye ait bir link dahi olsalar) ayırmak gerekiyor gibi arkadaşlar. Yasal açıdan sorumluluk getirmesine karşı olarak benim aklıma gelen bu mp3 dosyalarının zaten deneme amaçlı indiriliyor olmaları, yoksa indirip de 24 saat sonra silmiyor musunuz? :tongue: nicomedia 31-05-2006, 09:55 PM ewet bence kapatalım arkadaşlar bir şarkı yüzünden sorunlar yaşamayalım .. ben kapanmasından yanayım nomad 01-06-2006, 01:38 AM evet kapatalım arkadaşlar bencede... ama belki bir başlık açıp istek alabiliriz ve oraya full albüm koymayız. yani istek olursa şu parça diye onu bulur upload ederiz. bu şekilde bi yıgılmada olmaz, gözede batmaz. istek sahiplerinede yardımcı oluruz.
yani benim oyum katılsın...+alternatifim budur...saygılar.. marabulge 01-06-2006, 02:03 AM bence kisilerin kendi pclerinden ekledikleri mp3ler olabilir. yani ben simdi paylastan ya da rapidden müzik koyabilmeliyim foruma.. ama baska bir forumdan ya da adresten alinti olmamali. govinda 01-06-2006, 02:21 AM bence kesinlikle kalmalı çünkü açıkcası ben albümleri net aracılıgıyla dinleyebiliyorken gayet rahatım vicdan açısından...bugün piyasadaki yeni çıkan albümlerden beğendiklerini ya da merak ettiklerini almak istesen bunun maliyeti küçümsenecek boyutta değil ayrıca iyi ya da kötü pekçok kişide bu fiyatların istenirse çok daha düşürülebileceğini gördük..en basitinden durum böyleyken aylık kirası bile 4-5 milyar olan bi shoptan sırf onlar kar edebilsin diye uçuk fiyatlarda albüm almaya karşıyım...yabancı bi grubun yeni double cd sine ortalama ne kadar veriyorusss?? ve ülkemizdeki ekonomik durum ne?? nomad 01-06-2006, 02:29 AM olay nette olup olmaması deil. forumda bulunması sorun yaratabilir bu rriski göze almaya ne gerek var. mp3 bolumu olsun ama istege yonelik olsun. maranında dedigi gibi kendi uploadlarımız olsun.. govinda 01-06-2006, 02:49 AM olayın yasal bölümüyle ilgili değil kendi vicdanımla ilgili kısmına cevap vermiştim...eğer böyle bi bölümün olması forumu GERÇEKTEN zor duruma sokacaksa tabi ki de olmasınnn ya da birtakım yeni düzenlemeler getirilsinn dj_hoodlum 01-06-2006, 05:54 PM kaldırılmalı bence ercan1907 01-06-2006, 09:01 PM Kendi Pc Sinde Upload Edip Sitelere Forumlara Link Verenler Hakinda Suruştuma Başlatacakmiş Müyap.
Savcilik Ve Ttnet Ile Görüşmeler Yapilmiş.
Bu Doğrumu Bilgilendirirseniz Sevinirim.
Sevgiler Saygilar noname 01-06-2006, 10:02 PM Kapatmak gerekir diye düşünüyorum ha sokaktaki KORSAN CD satan ha buradan mp3 yayınlamak ikiside aynı benim için nomad 01-06-2006, 11:40 PM Kendi Pc Sinde Upload Edip Sitelere Forumlara Link Verenler Hakinda Suruştuma Başlatacakmiş Müyap.
Savcilik Ve Ttnet Ile Görüşmeler Yapilmiş.
Bu Doğrumu Bilgilendirirseniz Sevinirim.
Sevgiler Saygilar
bende tam bilmiyorum ama olsa bile böle bişe ileri bi tarihten sonra denir yinede zor bi uygulama gibi geldi bana.
kapatalım gitsin, sonradan başımız agrımasın.... kıç kırık iki album yüzünden :D Hayır olayın sakat kısmı Türk Telekom'un haber vermeden site adreslerini yasaklaması olabiliyor, bu nedenle kapatılması yerinde bir karar olabilir.
Ayrıca A mı diyim B mi diyim C mi diyim D mi diyim? gezgindwarf34 05-06-2006, 04:17 PM Kapatılsın hocam, ben vicdan azabı duyuyorum şahsen. Bunun yerine herkes sevdiklerini övsün kendi dillerince....:D :rolleyes: Arkadaşlar oylamanın gidişatını akşama kesinleştirelim. muratesen 11-06-2006, 05:52 PM yok abi ya ne kapaması nerden bulcaz biz mp3 leri ozaman gidip de cd sini mi alıcaz paramı var ogrenci adamız biz ya vicdanen kotu oluyorum ama yapıcak bisey yok parada yok ondan kalsın boyle iyi ama yinede cogunluk ne derse o olsun
Murat ESEN
SAYGILAR yaricello 12-06-2006, 12:51 AM Ya bakın bu sitede yeniyim ama bence buranın kapatılması daha iyi olur diye düşünüyorum.Eger bura açık kalırsa büyük sorumluluk ister ve tehlikeli olabilir.Bosuna basınıza bela sarmayın.
İYİ GÜNLER... Arkadaşlar o bölüm zaten kapatıldı.Yorumlarınızı çalıntı mp3 üzerine yoğunlaştırabilirsiniz.http://www.4umturk.com/forum/showthread.php?t=3327 silici_237 19-06-2006, 01:41 PM Evet Kapatılsın. Zaten benim daha önceki üyesi olduğum sforum bu yüzden kapandı ****** forumu Şimdi kapalı durumda. onun için Kapatılsın!!!!!!!!!! ak_müzik24 03-12-2006, 03:20 AM bence kalsın yaw kulağımıza gelen hoş müikleri nerden bulup alıcaz ama aşırıya kaçmasınlar onun bunun sitesin alıpta benim emeğim diyip verenler utansın saygılar sekoya 13-10-2007, 01:04 AM Arkadaşlar bir albümün meydana getirilmesi için o kadar insan haftalarca gece gündüz çalışıp emek veriyor ve sanatçı bi ton para harcıyor yatırım yapıyor ve meydana getirdiği albümü satıp ekmek parası kazanmaya çalışıyor ayrıca bir de bu piyasa içinde piyasaya ipotek koymuş tekelleşmiş odaklar var ve bazı sanatçıların emekleri bunlar yüzünden boşa gidebiliyor bir de bunlara ilaveten yeni albüm çıkar çıkmaz beleş olarak hemen internetten yayınlanıyor ve doğal olarak hiç satış olmuyor, bu albüme umut bağlamış günlerini emeklerini harcamış sanatçı beş parasız ortada kalıyor ve bu da kimsenin umurunda olmuyor..
Zaten dikkat ederseniz büyük sanatçılar konserlerle ayakta durmaya çalışıyorlar pek albüm yapmıyorlar..
O nedenle bende mp3 bölümünün kapatılmasının sanatçıya ve emeğe saygı açısından uygun olacağı kanaatindeyim. testuser 14-10-2007, 05:01 AM Mp3 bölümü zaten 2 seneye yakındır kapalı ;) asera 14-10-2007, 12:15 PM valla bana kalırsa kapatalım hıc olmassa basımız agırmaz ben zaten muzık pznoromada cıkan yenı albumlerın ntanıtımını yapıyorum kapatalım Aradaşlar "yerli mp3" bölümümüzü yıllar önce kapattık.Halen açıkmış gibi kapatalım yazmayınız.Konuyu kilitliyorum.
Not asera komle müzik bölümünden bahsedilmiyor yukarıda .Sadece "yerli mp3" bölümünden bahsediliyor. |