4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

İngiltere'de eğitim!

nicomedia
12-04-2006, 12:52 AM
İngiltere'de Eğitim Masrafı
Eğitim harcamaları okullara ödenen harçlar olup okuldan okula, eğitim seviyenize ve İngiltere'yle olan bağlarınıza göre değişir...

İngiltere'de eğitim almak çok masraflı olmasına rağmen burada alınan eğitimin kalitesi yapılan masrafları karşılar niteliktedir. Eğer İngiltere'de eğitim yapmayı düşünüyorsanız öncelikle eğitim yapmak için seçeceğiniz bölgenin özelliklerinin sizin durumunuza uygunluğunu detaylı bir şekilde inceleyiniz. Aksi takdirde ileriki zamanlarda çok zor durumlarla karşılaşabilirsiniz.

İngiltere'de öğrenim görürken yapacağınız harcamalar eğitim ve geçinme harcamaları olarak iki alanda genelleştirilebilir.

Eğitim harcamaları okullara ödenen harçlar olup okuldan okula, eğitim seviyenize ve İngiltere'yle olan bağlarınıza göre değişir. Eğer Uluslararası Eğitim Kurulu'nun (UKCOSA) belirlediği şartlardan herhangi birine uygunsanız yerli öğrenci olarak kabul edilir ve eğitim harcınızı buna göre öderseniz.

Bağımsız yatılı okullarda eğitim harcamaları öğretim, yatak, yemek, danışmanlık, tıbbi, spor ve dinlenme hizmetlerini kapsamakla birlikte 7000 pound ile 10000 pound arasında değişmektedir. Bazı öğrenciler üstün performanslarına göre burslarla ödüllendirilir.

Dil okullarının masrafları çok değişiklik gösterir. Dil okullarında eğitim almak okulların bulundukları yere, sundukları hizmetlere ve öğrencinin isteklerine göre değişiklik göstermektedir.

İleri eğitim kurumları ve yüksekokullarda vereceğiniz eğitim harcı yaklaşık 3500 pound civarında olup bu okullardaki eğitimin devamı niteliğindeki bir programa devam edildiği takdirde harç miktarı 5000 pounda kadar yükselir.

Üniversitelere ödenen harçlar her yıl okul başında veya taksitler halinde toplanabilir ve kurumdan kuruma değiştiği gibi öğrenim görülen alana göre de harç miktarı değişir. Bu harçların kapsamı da değişkenlik gösterdiği için okula bu harcı ödemeden önce bu harcamanın hangi hizmetleri karşıladığını sormak gerekir. Bütün bunlara göre harçlar 7000 ile 10000 pound arasında değişkenlik gösterir.

Geçinme harcamalarına konaklama yeri, enerji tüketimi, yemek, ulaşım, giyim, eğitim araç-gereçleri, sosyal faaliyetler ve sigorta harcamaları girer. Tabii ki bunların yanında sizin kendi yaşam stiliniz ve okulunuzun bulunduğu bölge de bu harcamaları büyük ölçüde etkiler. Bu harcamalar dahilinde Londra, Cambridge ve Oxford civarında eğitim alan bir öğrencinin masrafı bir yıl için 7000 ile 9000 pound arasında değişmekle birlikte İngiltere'nin diğer bölgelerinde eğitim alan bir öğrencinin masrafı ise yine bir yıl için 6000 ile 8000 pound arasında değişmektedir.

İngiltere'ye ayak bastığınızda yapacağınız ilk harcamaların toplamı yaklaşık 1500 pound civarında olacaktır. Bu miktar aşağıdaki rakamlardan oluşur.

Okul araç-gereçleri: 350- 750 pound
Giyim: 450-550 pound
Geçici Konaklama: 40-50 pound (Gecelik)
Kiralık bir yer için Depozit: 250-500 pound

İngiltere'de eğitim için başvuran kişiler eğitim ve geçinme masraflarını karşılamak amacıyla verilen burslara ve bağışlara başvurabilirler. Burslara en az bir yıl önceden başvurmanız, bursların koşullarını ve ödeme şekillerini çok iyi bilmeniz gerekir.

Burs başvurusu için Türkiye'de The British Council'e, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığına veya özel vakıf, dernek ve şirketlere en az bir yıl önceden başvurabilirsiniz. Ayrıca İngiltere'den İngiliz Uluslar Topluluğu, İngiliz Üniversiteleri, İngiliz devleti gibi resmi kurumlardan ve özel vakıf ve derneklerden; ve buna ek olarak uluslararası Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim v Kültür Örgütü(UNESCO) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi örgütlerden burs almak için başvurabilirsiniz.

Burs ve Yardım - İngiltere
İngiltere'de eğitim almak çok masraflı olmasına rağmen

Burs veya finansal yardım için aşağıda bulunan kurumların tümüne kesinlikle başvuru yapmayın. Bu size hem zaman hem de enerji kaybettirecektir. Burs veya finansal yardım veren kurumların büyük çoğunluğunun kurallara bağlanmış belirli bir burs verme politikası vardır. Bu nedenle burs veren kurumların politikalarını ve kriterlerini detaylı bir şekilde incelemeden ve bu kriterlere uymadan kesinlikle başvuru yapmayınız.

Burs aslanın midesindedir. Özellikle yurtdışı eğitim için burs alabilmek için olağanüstü başarılı bir öğrenci olmak gerekir. Bu nedenle, eğer çok başarılı bir öğrenci değilseniz size tavsiyemiz yurtdışı eğitiminizi eğer olanaklarınız elveriyorsa kendi veya ailenizin ya da bir yakınınızın ekonomik desteğiyle yapmanız.

Başarılı bir öğrencide bulunması gereken nitelikleri şöyle sıralayabiliriz :
::. 4'lü not sisteminde 3,5 ve üzeri almak.
::. Gitmek istediğiniz ülkenin ana dilini çok iyi bilmek.
::. Dil seviyenizi yeterli olduğunu resmi bir sınavla belgelemek.
::. Sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif büyük başarılara imza atmak.

Eğer başarılı bir öğrenci değilseniz ve yurtdışı eğitimini karşılayacak durumunuz size kısıtlı imkanlar sunuyorsa, yapmanız gereken daha çok ekonomik kurslara veya üniversitelere kayıt yaptırarak gittiğiniz ülkede çalışmak ve eğitiminizi sürdürmek.Yurtdışında çalışarak eğitim için lütfen tıklayınız.

Şunu sakın unutmayın; yurtdışında bir kolej veya üniversiteden kabul edilmiş olmanız sizin mutlaka burs alabileceğiniz anlamına gelmez!

Ayrıca, burs başvurusu yaptığınız kurumun aradığı niteliklere uymanız bile sizin burs alabileceğiniz anlamına gelmez. Bilmelisiniz ki dünya genelinde on binlerce kişi sizin gibi burs arayışı içinde ve bunlardan sadece çok az bir kısmı burs elde edebilmektedir.

İNGİLİZ ÜNİVERSİTELERİ TARAFINDAN SAĞLANAN BURSLAR

::. Brunel University
::. Coventry University
::. Imperial College of Science, Technology & Medicine
::. University of Birmingam
::. University College London
::. University of Edinburg
::. University of Leeds
::. University of Manchester
::. University of Manchester- Institute of Science and Technology
::. University of Newcastle upon Tyne

İNGİLTERE BURS LİNKLERİ
http://www.scholarship-search.org.uk/
http://www.britishcouncil.org/eis/assfinan.htm
http://www.hero.ac.uk/studying/funding_your_study263.cfm
http://honors.uky.edu/scholar/
http://www.geog.le.ac.uk/cti/research.html
http://www.londonchamber.co.uk
http://www.rotary.org
http://www.esrc.ac.uk
http://www.smf.org.uk
http://wallop.me.ic.ac.uk/marshall/overview.html

The British Council
İngiltere'de eğitim bursu için önemli irtibat adresleri...

The British Council

Küçükesat Caddesi No:41
06660 Küçükesat - ANKARA

Telefon: (312) 468 6192 / 170
Faks: (312) 427 6192

The British Council

İstiklal Caddesi 251-253
Ors Turistik İş Merkezi
Beyoglu 80060 - İSTANBUL

Telefon: (212) 252 7474 / 112 veya 114
Faks: (212) 252 8082

The British Council

1374. Sokak 18/30 - 306
35210 Çankaya - İZMİR

Telefon: (232) 446 0131
Faks: (232) 446 0130

Burs İmkanları
İngiltere’de bazı üniversiteler az sayıda da olsa burs veriyor. Bu burslar üniversitelerce yayınlanan ders programında / prospectus liste halinde açıklanıyor.

İngiltere’de bazı üniversiteler az sayıda da olsa burs veriyor. Bu burslar üniversitelerce yayınlanan ders programında / prospectus liste halinde açıklanıyor. British Council tarafından da zaman zaman cazip burslar verilmekte.

İngiltere’de bir eğitim planınızı burs alamayacağınız varsayımı üzerine dayandırmak bu şartlar altında daha gerçekçi bir yaklaşım olur. Ancak her şeye rağmen bu konuda çaba harcamanın boşa gitmeyeceği düşüncesini de akıldan çıkarmamakta fayda var.

nicomedia
12-04-2006, 12:55 AM
Kabul Şartları
İngiltere’de öğrenci kabul yetkisi tamamen üniversitelerin ve college’lerin tekelindedir. Bu konuda hiç bir devlet makamına karşı sorumlu değildir üniversiteler.

İngiltere’de öğrenci kabul yetkisi tamamen üniversitelerin ve college’lerin tekelindedir. Bu konuda hiç bir devlet makamına karşı sorumlu değildir üniversiteler.

Kabul için yerine getirilmesi gereken iki tür şartlar kategorisi var.
İlk olarak bir üniversite okumak için gerekli asgari şartlar (General Requirements), ikinci olarak ise okunmak istenen bölümle ilgili şartlar (Course Requirements)[be] aranıyor.

İngiltere’de lise bitirme sınavlarını başaranların elde ettiği A-Levels diplomasına eş olduğu tanınan bir Türk
- Lise diplomasi
- Başarılı ÖSS Sonuç Belgesi
graduate programlarına kayıt yaptırabilmeniz için aranan belgelerdir.

Postgraduate eğitimi için kural olarak okumak istediğiniz alanda lisans diplomasına sahip olmanız gerekli ve yeterli. Lisans diplomasının aynı alanda olması şartı her zaman aranmayabilir.

İngiliz yüksek okulları kendi takdirlerine göre British Council’de yapılmış dil sınavları / International English Language Testing System (IELTS-Test), Certificate of Proficiency in English (CPE) veya TOEFL talep edebilirler. Cambridge Certificate of Proficiency yapmışsanız dil sınavından muaf tutulabilirsiniz.

Sahip olduğunuz belgelerin tanınması konusunda bilgi alacağınız yetkili makam okuldaki Admissions Office veya Registrar’s Office olacaktır.

Üniversite Sistemi ve Eğitim Yapısı
Ana hatlarıyla ingiliz eğitim sistemi hakkında önemli pratik bilgilere sahip olun!

İngiltere’de yüksek okullar eski ve yeni üniversiteler şeklinde bir ayrım altında ele alınır. Colleges of Higher Education ve 1992’den itibaren üniversite statüsü kazanmış olup önceleri Polytecnics diye anılan okullar yeni üniversiteler kategorisi içinde yer alır. Eski üniversiteler çatısı altında kural olarak sadece akademik bölümler öğretilirken yeni üniversiteler aynı zamanda mesleki orijinli bölümlere de sahiptirler. Yeni üniversitelerde daha çok part-time öğrenciler ve meslek eğitiminin ardından üniversiteye gelenler okumaktadırlar.
Üniversiteler arasında çok sayıda uzaktan eğitim imkanı sunan Open Universities özel bir konuma sahiptir.

Yüksek okullar arasında akademik profil, ağırlık, araştırma ve eğitim bakımından çok büyük farklar hakimdir. 1960’lı yıllarda kurulmuş olan genç yüksek okullar modern öğretim teknikleri kullanarak, geleneksel üniversitelere göre daha meslek orijinli, uygulama öncelikli ve esnek bir eğitim anlayışını benimsemişlerdir.

En eski okullar arasında Oxford (1249), Cambridge, Andrews (1410), Aberden (1494) ve Glasgow (1451) Üniversiteleri yer alır.

İngiliz Üniversiteleri diğer Avrupa üniversitelerine kıyasla göreceli olarak daha küçükler ve bunun sonucunda ögrenci – öğretim elemanı ilişkisi daha gelişmiş bir seviyede. 1997 / 98 sayıları ile 13 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşmekte idi. Öğretim elemanı yas ortalaması 41.

1996-97 döneminde İngiliz üniversitelerindeki yabanci ögrenci şayisi 198.000 ile toplam ögrenci şayisinin % 11,7’si idi. Bunların 154.000’i bir lisans eğitimi öğrencisi idi. İngiltere’de yabanci sayısı okuldan okula büyük farklılık gösterir. Mesela London Business School’da % 70 yabanci iken University of Derby’de bu oran % 3’te kalmaktadır.

Accredition
İngiltere’de yaklaşık 3.000 civarında özel okul bulunmaktadır. Bu okullar devlet yardımı almadığı gibi, eğitimlerinin kalitesi de devlet tarafından herhangi bir denetime tabi değildir. Yalnız bu okullardaki eğitim kalitesini denetleyen kurumlar vardır. Bu kurumlar, yaptıkları denetimin neticesinde yeterli buldukları okullara bir Accredition tanzim ederler.

Ancak özel okullar, özel denetim kuruluslarinca denetim yaptırmak mecburiyeti altında değildir. Bu nedenle denetim yaptırmayan her okulun kalitesinin düşük olduğunu varsaymak isabetli olmayabilir.

Accredition işlemi ağırlıklı olarak British Accreditation Council for Independent Further and Higher Education (BAC) ve British Council (İngilizce alanında) tarafından gerçekleştirilmektedir. Yaklaşık 350 yüksek okul bu biçimde accredite edilmiştir.
Bu okulların listesini BAC veya British Council’den öğrenebilirsiniz.

Accredite edilmiş okulların listesi için tıklayın

Akreditasyon işlemine tabi olan sadece okulların kendisi olmayıp aynı zamanda verdikleri diplomalar da bu denetime tabi tutulmaktadır. Eğer okul Royal Charter veya Act of Parliament onaylı ise verdiği diplomalar Department of Education and Employment (DfEE) yani hükümet tarafından tanınmaktadır. Diplomaları tanınan okulların listesi İngiliz Department of Education and Employment / eğitim ve Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanmaktadır. Listeyi British Council veya DfEE’den temin edebilirsiniz.

Adresler:
British Council

Department of Education and Employment

Pek çok meslekte sadece üniversite diplomasinin meslek icrasına yetmemesi, ayrıca bir de ilgili meslek kuruluşundan gereken ruhsatnamenin alınmasının şart olması (örneğin hukuk eğitiminde barolar gibi), diplomaların accredition işlemi ve ilgili eğitim dallarının içeriği konusunda ilgili meslek kuruluşlarının belirleyici bir rol oynamasına yol açmaktadır.

Kural olarak sadece üniversiteler akademik derece verebileceğinden Colleges of Higher Education okullarının akademik bölümleri üniversitelerce accredite edilmekte, bunun dışında kalan mesleğe yönelik bölümler ilgili meslek kuruluşları veya Business and Technician Education Council (BTEC) tarafından tanınmaktadır.

Okulların Kalitesi
İngiliz okulları kalite bakımından çok büyük farklılık gösterir. İlk bakışta dikkat çeken İngiliz öğrencilerin % 1,7’sinini okuduğu Cambridge ve Oxford Üniversiteleri dünyaca üne sahiptir.
Okul kalitesi için önemli bir ipucu Ranking / Sıralama değerlendirmesi olabilir.

Okulların Finansmanı
İngiliz okullarının finansman kaynağı ögrenci harçları, Research Council’in araştırma paraları, vakıf malvarlıkları ve sübvansiyonlardan oluşmaktadır.

Okulların Statüleri
İngiliz yüksek okulları yönetim konusunda bağımsızdırlar. Türkiye’deki YÖK’e benzer müdahaleci bir üst kurum İngiltere’de mevcut değildir. Personel alımı, öğrenci kabulü, bölümlerin belirlenmesi, yeni bölüm açılması, akademik diploma verilmesi konularında İngiltere üniversiteleri tam bir özerkliğe sahiptir. Yalnız Colleges ve Institutes of Higher Education okulları akademik derece verme konusunda üniversiteler veya Open University’lerle işbirliği yapmak durumundadırlar.

Eğitim Alternatifleri
İngiltere’de eğitim undergraduate studies ve bunun üzerinde ilerleyen postgraduate studies seklinde bir ayrım gösterir.

1. Undergraduate Studies Alanı
Bu alandaki eğitim bölümlerinde okunacak içerik tamamen önceden belirlenmiş olup öğrencilerin bu konuda bireysel olarak hemen hemen hiç bir rolü olmaz.
Üniversitelerde okuyabileceğiniz muhtemel bölümleri daha yakından araştırmak için tıklayın http://www.ucas.ac.uk
Ayrıca bütün yüksek okullar ile ilgili bilgiyi bölümleri de dahil Universities and Colleges Admission Service (UCAS) tarafından yayınlanan How to Apply for Admission to a University adlı el kitabında bulabilirsiniz.

Bachelors Degree elde etmek için tam süreli olarak 3 yıllık bir eğitim (İskoçya’da 4 yıl) gerekmektedir. Eğer part-time okunursa bu sürenin uzayacağı hesaba katılmalıdır. Bölümden bölüme de süre farkları mevcuttur.

2. Postgraduate Studies Alanı
Undergraduate alanındaki başarılı bir eğitimin ardından postgraduate alanında eğitim görülebilir. Postgraduate eğitimi İngiliz öğrenciler için belli bir mesleği (Hukuk, Mimarlık, Mühendislik vs.) icra edebilme şartı iken diğerleri için uzmanlaşma veya belli bir başka alanda nitelik kazanma fonksiyonu üstlenebilir.

Kural olarak postgraduate alanında eğitim undergraduate’ye oranla daha çok araştırma ağırlıklıdır.
Buna karşılık master programlarında göreceli olarak undergraduate tarzında eğitim ağır basmakta, master öğrencileri için undergraduate’dekiler gibi dersler, seminer çalışmaları ön planda yer alırken, Research-Programlarında öncelik araştırmaya verilmektedir.
Postgraduate programları hakkında daha geniş bilgi için ilgili yüksek okullara başvurun veya tıklayın
http://www.prospects.csu.ac.uk/student/pgdir/main.stm

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0