4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Byzbol Milli Takımı Yolda !!!

Bugs Bunny
28-10-2006, 12:57 PM
Beyzbol milli takımı yolda.

Yaklaşık 2.5 yıl önce kurulan Türkiye Beyzbol ve Softbol Federasyonu yetkilileri artık üniversite ve ilköğretim okullarında da beyzbol oynanacağını söylüyor. Amerika'dan gelen antrenörler yaz okullarında çalışmalara başladı bile. Federasyon, Türkiye'de de en kısa zamanda Beyzbol Türk Milli Takımı kurmaya kararlı.
http://img95.imageshack.us/img95/2608/11111111ez5.jpg (http://imageshack.us)

Beyzbol takımları yakında sahada

Türkiye Beyzbol ve Softbol Federasyonu tarafından Amerika'dan getirtilen antrenörler, yaz okullarında ders veriyor. Gönüllü antrenör Steve Mc Brain, Türk gençlerinin hevesli olduğunu ve yakında milli takımın kurulabileceğini söylüyor.

Genellikle Hollywood filmlerinden aşina olduğumuz bir spor beyzbol. Ancak bize çok uzak ve karmaşık gibi gelse de, son yıllarda ülkemizde de hızla yayılıyor. Bu spora o kadar uzağız ki, beyzbolun erkekler tarafından oynandığını, softbolun ise kızlara uyarlanmış bir versiyon olduğunu dahi bilenlerin sayısı oldukça az. Yaklaşık 2.5 yıl önce kurulan Türkiye Beyzbol ve Softbol Federasyonu'nun gayretiyle çeşitli ilköğretim, ortaöğretim okullarında ve üniversitelerde beyzbol takımları kurulmaya devam ediyor. Ayrıca bu tatil döneminde çeşitli yaz okullarında da hevesli gençlere beyzbol eğitimleri veriliyor. Bu eğitimler sadece özel okullar ve kolejlerle de sınırlı değil. Devlet okullarında okuyan gelir düzeyi düşük ailelerin çocukları da faydalanabiliyor. Üstelik bu eğitimler için, federasyon Amerika'dan antrenör getiriyor. Federasyon Başkanı Kamil Kehale okullarda açılan beyzbol ve softbol branşlarının kendileri için çok sevindirici olduğunu söylüyor: "İstanbul'da Galatasaray, Boğaziçi ve Bahçeşehir Üniversite'lerinde beyzbol takımları kurulmuş durumda. Koç Üniversitesi ise Eylül ayında başlıyor. Bunların dışında Ankara'da Bilkent, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ve Adana'da Çukurova Üniversitesi, İzmir'de Ege Üniversitesi de beyzbol branşı açacak. İlköğretim okullarında beyzbol branşı açılmaya başlandı. Pendik Kurtköy İlköğretim Okulu, Özel Ortadoğu, Eyüboğlu, Atacan, Sezinoğlu, Bahçeşehir Koleji, Eskişehir'de Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu, Adana'da Gündoğdu Koleji başladılar bile." Federasyon birbiri ardına düzenlediği faaliyetlerle beyzbol meraklısı gençlerin önünü açıyor. En son İstanbul Amerikan Konsolosluğu'yla birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiği faaliyetlerden biri de "Major League Baseball"da görev yapmış antrenörler getirilmesi. İlk kez geçen yıl gelen Amerikalı antrenörler, bu yıl da değişik tesislerde ücretsiz olarak eğitimler veriyorlar. Bu eğitmenlerden biri olan Steve Mc Brian, Pendik Kurtköy İlköğretim Okulu'nun yaz okulunda kurs veriyor. Mc Brian Türkiye'de gençlerin beyzbol ve softbol öğrenme konusunda çok istekli oldukları görüşünde.

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0