4umTurk Portal.Sizin için en iyisi Türkiye'nin incisi

4umTurkü ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.Burası sitemizin arşividir.Ana siteye giriş için lütfen yukarıdaki bannerı tıklayınız.

Çukurova Üniversitesi

marabulge
11-04-2006, 05:48 AM
GENEL
Çukurova Üniversitesi, 10 Fakültesi, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokulu, 9 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitüsü, 29 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile ülkemizin gelişmiş üniversiteleri arasında yer almaktadır. Öğretime ve araştırmaya verdiği önemle, kütüphaneleri ve laboratuvarlarıyla ülkemize nitelikli bireyler kazandırmayı amaç edinmiş olan Çukurova Üniversitesi, Adana şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta Seyhan Baraj Gölü kıyısında yeşillikler içerisindeki kampusünde eğitim-öğretim yapmaktadır.

Çukurova Üniversitesi'nde 1909 öğretim elemanı, 32700'in üzerinde lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisinin eğitim ve öğretiminde görev yapmaktadır.

Öğrencilerin, öğretim elemanlarının, araştırmacıların gereksinim duydukları ulusal ve uluslararası yayınları barındıran Merkezi Kütüphane'de CD-ROM veri tabanı ve Internet bağlantısı ile tarama yapılabilmektedir.

Çukurova Üniversitesi, zengin bir bilgisayar donanımına sahiptir. Hemen her Fakülte ve Yüksekokulda öğrencilerin kullanımına açık bilgisayar odaları mevcuttur. Fakülte ve Yüksekokullarda bilgisayar destekli öğretim ve araştırma yapılmaktadır.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri AIESEC ve benzeri kurumlar aracılığıyla yurt dışında staj yapabilmektedir.

Kapalı Spor Kompleksi, kapalı yüzme havuzu, kayıkhanesi ve çeşitli spor sahaları ile öğrencisine her türlü sporu yapma olanağı sağlayan Çukurova Üniversitesi, öğrencilerinin beden ve ruh sağlığına büyük önem vermektedir.

Çukurova Üniversitesi'nde kurulmuş olan 29 kolda, öğrenciler boş zamanlarını ilgilendikleri alanda en iyi şekilde değerlendirmektedirler.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampusü'ne ulaşım özel toplu taşıma araçlarıyla yapılmaktadır.

HIZMETLER:
Merkezi Kafeterya
Merkezi Kütüphane
Kitabevi
Üniversite Basimevi
Ögrenci Yurtlari
Sosyal Tesisler
Amfi Tiyatro
Anaokulu
Yabanci Diller Merkezi
Saglik Hizmetleri

Spor ve Kültürel Faaliyetler (yüzme, sualtı sporları, kros, atletizm, masa tenisi, tenis, basketbol, futbol, voleybol, hentbol, güreş, su topu, cimnastik, judo, karate, taekvando ve bisiklet)

Banka Hizmetleri (Kampüs içerisinde Türkiye Is Bankasi, Yapı Kredi Bankası, Akbank ve Ziraat Bankası)

Posta Hizmetleri (Kampüs içerisinde PTT ofisi)

AKADEMIK BIRIMLER

Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hastalıkları ve Tedavisi,
Protetik Diş Tedavisi,
Ortodonti,
Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi,
Periodontoloji,
Pedodonti,
Oral İmplantoloji

Eğitim Fakültesi
Eğitim Bilimleri
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Eğitim Proğramları ve Öğretim
Felsefe Grubu Ögretmenliği
Resim-İş Eğitimi
Sınıf Öğretmenliği
Almanca Öğretmenliği
İngilizce Öğretmenliği
Fransızca Öğretmenliği
Anaokulu Öğretmenliği

Fen-Edebiyat Fakültesi

Biyoloji
Fizik
Kimya
Matematik
Türk Dili ve Edebiyatı
İstatistikİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisat
İşletme
Maliye
Ekonometri

İlahiyat Fakültesi
Temel İslam Bilimleri
Felsefe ve Din Bilimleri
İslam Tarihi ve Sanatları

Güzel Sanatlar Fakültesi
Resim
Seramik
Müzik Bilimleri
Grafik
Fotograf
Tekstil
Sinema - TV

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Çevre Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
İç Mimarlık
İnşaat Mühendisliği
Jeoloji Mühendisliği
Maden Mühendisliği
Makine Mühendisliği
Mimarlık
Tekstil MühendisliğiSu Ürünleri Fakültesi

Tıp Fakültesi

Ziraat Fakültesi

Bahçe Bitkileri
Bitki Koruma
Gıda Mühendisliği
Peyzaj Mimarlığı
Tarım Ekonomisi
Tarım Makineleri
Tarimsal Yapılar ve Sulama
Tarla Bitkileri
Toprak
Zooteknikhttp://img34.imagevenue.com/loc3/th_16131_kampus00.jpg (http://img34.imagevenue.com/img.php?loc=loc3&image=16131_kampus00.jpg)

Psikolord
20-04-2006, 05:10 PM
benim okugum yere cok benziyor:D

narcissus
21-04-2006, 03:23 AM
mara okulumuzu bu kadar çok sevdiğini bilmiyordum. okula çıkmayan bir öğrenci olarak böyle bir topic açman gözlerimi yaşarttı...

marabulge
21-04-2006, 03:58 AM
vicdanimi rahatlatmaya çalisiyorum sanirim :D

canim okula gitmesem de okulumuz güzel :p

narcissus
03-05-2006, 03:17 AM
oğlum sınavlar yaklaşıyor bakalım sınavlardan sonra da vicdanın rahat olacak mı?

godless
17-05-2006, 01:48 AM
göktaşı düşsün diee günlerce beklediiğim mekan!

EZ Archive Ads Plugin for vBulletin Copyright 2006 Computer Help Forum

Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0